Vendégház

A Kemencés vendégház egy összkomfortos ház, ahol hat-nyolc vendég elszállásolására van lehetőség, természetesen további férőhely pótágyazható. Hideg-meleg vizes fürdőszoba, toalett, felszerelt konyha, hűtőszekrény, televízió, étkező-társalgó és a kertre néző terasz áll a vendégek rendelkezésére.


A vendégházhoz egy hatalmas kert és parkosított udvar tartozik Az udvaron a személyautók részére van parkolóhely, továbbá lehetőség van szalonnasütésre, bográcsozásra, melyhez a nyársak, a bográcsok és tüzelő biztosítottak. Említésre méltó az udvaron található 8-10 kenyeres búbos kemence, mely a régi és hagyományos ételt kedvelőknek ad igazi otthont. A házban egy nagyon szép és praktikus cserép kandalló biztosítja a téli időszakban a fűtési lehetőséget (a tűzifa biztosított). Télen a hideg időjárás miatt a hó általában akkor is megmarad, amikor már az alacsonyabban fekvő területeken régen elolvadt, így kiválóan alkalmas szánkózásra (szánkó biztosított), az erdei utakon pedig a sífutás és hegyi kerékpározás szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek.


A vendégház különösen alkalmas gyermekes családok, baráti társaságok, házaspárok többnapos üdülésére, vagy hétvégi kikapcsolódásának eltöltésére.


Sok védett állat, madár él a környéken, amely hazánk más területein igazi ritkaság, ilyen pl.: színjátszó lepke, császármadár, uhu, uráli bagoly, réti sas, szürke és vörös mókus. Az emlősök közül a gímszarvas, őz, muflon és a vaddisznó északi-kárpáti illetve erdélyi változatai található nagy számban, így a vadászok által is gyakran látogatott hely.